Horúca čokoláda sa pripravuje z kúskov čokolády. Odporúčaná dávka je 50 g čokolády.
Čokoládu doporučujeme pripraviť bez akéhokoľvek pridania mlieka, alebo smotany.
Hustotu čokolády je možné upraviť pridaním mlieka, alebo smotany maximálne však v pomere 1:2 (1 diel mlieka ku 2 dielom čokolády).
Na prípravu nie je potrebný žiadny špeciálny prístroj, horúca čokoláda sa dá pripraviť aj v mikrovlnke.
V domácich podmienkach je možné čokoládu pripraviť:
V reštauračných prevádzkach je možné čokoládu pripravovať:
Na prípravu horúcej čokolády v mikrovlnnej rúre vložte šáločku s 50g čokolády do mikrovlnnej rúry na cca 30 sekúnd (presný čas závisí od typu a výkonu mikrovlnnej rúry). Po 30 sekundách čokoládu v šáločke premiešajte lyžičkou pokiaľ nebude úplne bez hrudiek (cca 5 až 10 sekúnd) a vložte do mikrovlnnej rúry ešte na cca 10 sekúnd. Následne by mal byť nápoj pripravený.
Na nápoj z horúcej čokolády sa zvyčajne pridáva šľahačka. Šľahačku je možné posypať jemne postrúhanou čokoládou, grankom alebo škoricou. Horúca čokoláda sa môže dozdobiť trubičkou alebo napolitánkou.
Podávame na tácke:
Doprava zadarmo pri odbere 10 kg a viac.