Horúca čokoláda - nápoj | E-shop

Postup na prípravu horúcej čokolády - nápoja.

Horúca čokoláda sa pripravuje z kúskov čokolády. Odporúčaná dávka je 50 g čokolády.

Čokoládu doporučujeme pripraviť bez akéhokoľvek pridania mlieka, alebo smotany.

Hustotu čokolády je možné upraviť pridaním mlieka, alebo smotany maximálne však v pomere 1:2 (1 diel mlieka ku 2 dielom čokolády).

Na prípravu nie je potrebný žiadny špeciálny prístroj, horúca čokoláda sa dá pripraviť aj v mikrovlnke.


Horúca čokoláda - návod pre domácnosti

V domácich podmienkach je možné čokoládu pripraviť:

  • vo vodnom kúpeli (doporučujeme)
  • v mikrovlnnej rúre
  • vo fondue sade
  • na tryske na paru na kávovare

Horúca čokoláda - návod pre Kaviarne, Reštaurácie a Bary

V reštauračných prevádzkach je možné čokoládu pripravovať:

  • na tryske na paru na kávovare
  • v mikrovlnnej rúre (viď. nižšie)
  • vo výrobníku čokolády

Príprava horúcej čokolády v mikrovlnnej rúre

Na prípravu horúcej čokolády v mikrovlnnej rúre vložte šáločku s 50g čokolády do mikrovlnnej rúry na cca 30 sekúnd (presný čas závisí od typu a výkonu mikrovlnnej rúry). Po 30 sekundách čokoládu v šáločke premiešajte lyžičkou pokiaľ nebude úplne bez hrudiek (cca 5 až 10 sekúnd) a vložte do mikrovlnnej rúry ešte na cca 10 sekúnd. Následne by mal byť nápoj pripravený.


Zdobenie horúcej čokolády

Na nápoj z horúcej čokolády sa zvyčajne pridáva šľahačka. Šľahačku je možné posypať jemne postrúhanou čokoládou, grankom alebo škoricou. Horúca čokoláda sa môže dozdobiť trubičkou alebo napolitánkou.


Servírovanie horúcej čokolády

Podávame na tácke:

  • horúce
  • s malým pohárom vody
  • lyžičkou
  • obrúskom

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo pri odbere 10 kg a viac.